Autori


Dolores Aladić, mag. psych.

Dolores Aladić rođena je 1995. godine u Našicama. Diplomski studij psihologije završila je 2019. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Pripravništvo je odradila u Centru za socijalnu skrb, a u tom području je i danas zaposlena. Glavni interesi su joj socijalna psihologija i promicanje važnosti mentalnog zdravlja. Članica je Centra za reproduktivno mentalno zdravlje i vodi svoju Facebook stranicu pod nazivom „Budi borac – endometrioza“. Slobodno vrijeme provodi u druženju s najbližima i zekom Boo-om, čitanju knjiga, gledanju serija i sviranju gitare.


Ana Antolović, mag. psych.

Ana Antolović rođena je 1989. godine u Vukovaru. Nakon završetka gimnazije, upisuje studij psihologije u Osijeku, gdje je 2013. godine diplomirala. Prva radna iskustva stjecala je u području socijalne skrbi, a nakon toga u nastavi i u dječjem vrtiću. Trenutno je na trećoj godini edukacije za savjetnicu u modalitetu Transakcijske analize te zaposlena kao vojni psiholog u Ministarstvu obrane RH. Osim na treningu, slobodno vrijeme provodi u raznim oblicima socijalizacije s rodbinom i prijateljima.


Maja Batorek, univ. bacc. psych.

Maja Batorek

Maja Batorek rođena je 1996. godine u Osijeku, a nakon završene srednje glazbene škole upisala je studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Trenutno je na završnoj godini studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i posebnu naklonost pokazuje prema organizacijskoj psihologiji i ponašanju potrošača. Paralelno uz studij radi u glazbenoj školi kao nastavnica klavira, gdje kombinira ljubav prema glazbi i prema psihologiji. U slobodno vrijeme pokušava odgonetnuti što želi raditi po završetku fakulteta te pronaći ravnotežu prakticirajući jogu, meditaciju i uživanje u dobroj hrani u dobrom društvu.


Ivana Blašković, mag. psych.

Ivana Blašković rođena je 1995. godine u Rijeci, gdje je završila gimnaziju i upisala studij psihologije na Filozofskom fakultetu. Trenutno je na završnoj godini studija, a njezini profesionalni interesi su psihologija ličnosti i klinička psihologija. Nakon studija voljela bi se baviti prevencijom i terapijom psihičkih teškoća. Tijekom studija bila je dio različitih studentskih organizacija u kojima je organizirala kongrese, radionice i studentske razmjene. U slobodno vrijeme planinari, pleše i prakticira yogu.


Matea Blažević, mag. psych.

Matea Blažević rođena je 1983. u Zagrebu. Studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završava 2011. godine. Od 2013. godine vodi Psihološki centar Blažević u kojem radi s djecom, adolescentima i odraslima. Daljnjom edukacijom u Centru za integrativni razvoj usmjerava se prema psihoterapiji, a nakon završene tjelesno orijentirane psihoterapije postaje dio učiteljskog tima u sklopu kojeg i danas radi. Jedna je od pokretačica programa Svjesno roditeljstvo i Centra Meleta koju vodi s još tri kolegice i prijateljice. U slobodno vrijeme možete ju naći u pješčaniku u parku gdje se igra sa svojom kćeri.


dr. sc. Bojana Bodroža

Dr. sc. Bojana Bodroža rođena je 1981. godine u Bačkoj Palanci. Osnovne studije psihologije završila je u Novom Sadu (2005), magistarske u Beogradu (2009) i doktorske u Novom Sadu (2016). Zaposlena je na Odseku za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu gde predaje kurseve iz oblasti socijalne psihologije. Njena istraživačka interesovanja kretala su se od oblasti selfa i identiteta, implicitne socijalne kognicije do ponašanja korisnika društvenim mreža. Strastveni je biciklista, cikloturista i obožava da stvara rukama.


Magdalena Brnada, mag. psych.

Magdalena Brnada rođena je 1995. godine u Novoj Bili. Diplomski studij završila je 2020. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i stekla titulu magistre psihologije. Trenutno započinje s obavljanjem pripravništva u osnovnoj školi. Glavni interesi su joj razvojna i organizacijska psihologija te promicanje važnosti očuvanja mentalnog zdravlja. Slobodno vrijeme provodi pred ekranom uz epizodu Prijatelja, u prirodi, sa psima i u društvu obitelji i prijatelja. Obožava igrati Catan. : )


prof. dr. sc. Bojana Dinić

Bojana Dinić rođena je u Prokuplju (1983), osnovne studije psihologije je završila u Novom Sadu (2007), master studije u Beogradu (2008) i doktorske u Novom Sadu (2014). Na FFUNS je zaposlena od 2009. i aktuelno je vanredni profesor. Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog istraživača koju dodeljuje Internacionalno društvo za istraživanje individualnih razlika – ISSID (2019). Član je Centra za bihjevioralnu genetiku od njegovog osnovanja (2011), Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju i član je uredništva časopisa Frontiers (od 2020). http://bojanadinic.com


Dragana Đokić, spec. sci. psih.

Dragana Đokić rođena je 1993. godine, živi i radi u Podgorici. Osnovne studije psihologije završila je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 2019. godine, a specijalističke studije godinu dana kasnije na istom fakultetu, čime stiče diplomu diplomiranog psihologa. Trenutno je na prvoj godini master studija psihologije. Tokom studija zainteresovala se za naučno-istraživački rad. Bila je polaznica raznih škola, obuka i seminara. Volontirala je u više organizacija koje se bave pravima marginalizovanih grupa. Njeno polje interesovanja su klinička psihologija i psihologija ličnosti, kao i socijalna psihologija. U slobodno vrijeme čita Yaloma, voli Nietzschea i poeziju Vitomira Nikolića.


Nataša Ivanković, dipl. psih. prof.

Nataša Ivanković rođena je u Slavonskom Brodu, odrasla u Ljubljani, a studij psihologije završila je u Rijeci. Nakon pripravništva iz kliničke psihologije, radila je u privatnom sektoru u području upravljanja ljudskim potencijalima. Suradnik je Partus akademije za razvoj izvrsnosti, gdje se educirala za poslovnog, grupnog i timskog trenera. Bavi se community
managementom te pomaže raznim inicijativama vezano za strategije i komunikaciju. Glavna područja interesa su joj organizacijska i grupna dinamika, vodstvo, upravljanje promjenama te sistemsko mišljenje.


Iva Jakšić, mag. psych.

Iva Jakšić rođena je 1992. godine u Šibeniku. Magistrirala je psihologiju na Sveučilištu u Zadru, a jedan semestar je provela na studentskoj razmjeni u Padovi. Kao student volontirala je u Odjelu za podršku žrtvama i svjedocima u Zadru te sudjelovala u različitim projektima i inicijativama. Dobitnica je Bujasove zlatne psihologijske značke koju dodjeljuje Hrvatsko psihološko društvo. Pripravnički staž je odradila u osnovnoj školi, nakon čega nastavlja karijeru u ljudskim resursima. Od 2019. godine polaznik je edukacije za geštalt psihoterapeuta.


Mario Jovković, mag. psych.

Mario Jovković rođen je 1993. u Karlovcu. Nakon završetka karlovačke Gimnazije, upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Trenutno je zaposlen u školstvu. Osim toga, od početka studija bavi se i pčelarstvom, a u slobodno vrijeme uživa u sportu, politici i mesu.


Matea Jukić, mag. psych.

Matea Jukić rođena je 1995. godine u Zagrebu. Diplomirala je psihologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 2019. godine. Trenutno je na Temeljnoj časničkoj izobrazbi za vojnog psihologa te na drugoj godini edukacije za psihoterapeutkinju iz područja transakcijske analize u Centru Budi svoj. Članica je Centra za reproduktivno mentalno zdravlje. Slobodno vrijeme provodi na treningu, u prirodi i društvu najbližih te podižući svijest o mentalnom zdravlju putem društvenih mreža, radionica i predavanja.


Azra Klempić, mag. psych.

Azra Klempić rođena je 1987. godine u Puli i odrasla u Poreču. Nakon magisterija primarnog obrazovanja s engleskim jezikom te odrađene godine stažiranja u Zagrebu, 2014. godine preseljava u London. U Londonu je 2019. diplomirala je kao koordinator za djecu sa posebnim obrazovnim potrebama i poteškoćama u razvoju, a 2020. magistrirala psihologiju. Trenutno radi kao glavni savjetnik za edukaciju i kao koordinator za osobne obrazovne planove za djecu u skrbi u sklopu lokalne uprave u Londonu. Glavni istraživački interesi su joj razvojna i edukacijska psihologija. U slobodno vrijeme slika, biciklira i sluša glazbu.


Domina Kljaković-Gašpić, univ. bacc. psych.

Domina Kljaković-Gašpić rođena je u Splitu 1998. godine. Nakon završene V. Gimnazije „Vladimir Nazor“, 2017. godine upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Titulu sveučilišnog prvostupnika stječe 2020. godine i upisuje diplomski studij psihologije na istom fakultetu. Tijekom studija bavi se aktivizmom. Dvije godine je predsjednica Udruge studenata psihologije “Psirius” u sklopu koje organizira kongrese, predavanja i razne druge aktivnosti. U slobodno vrijeme voli čitati psihološke trilere i krimiće, te obožava dobro društvo.


Mauro Lacovich, dipl. psih. prof.

Mauro Lacovich, prof., dipl. psiholog i psihoterapeut. Rođen u Rijeci gdje je završio studije psihologije i psihoterapije. Živi, radi i stvara u Irskoj. Primarna područja interesa u psihoterapiji, u kojoj njeguje hermeneutički pristup, su mu kibernetika, hipnoterapija te korištenje priča i metafora u savjetovanju. Bavi se pisanjem terapeutskih priča za djecu, kao i podučavanjem o istima.  Autor je popularnih knjiga, zbog kojih je prozvan nasljednikom J. Bucaya. U slobodno vrijeme trenira Tai Chi, kuha za prijatelje, uči ilustrirati slikovnice.

Ivana Marin, mag. psych.

Ivana Marin je rođena 1989. godine u Pakracu. Nakon završetka opće gimnazije, upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Prva radna iskustva nakon pripravničkog staža stječe kroz volonterski rad u udruzi Palijativni tim Lipa, poučavanje u Srednjoj školi Pakrac te je od samog osnutka ustanove zaposlena kao psihologinja u Domu hrvatskih veterana u Lipiku. U slobodno vrijeme  volontira u Gradskoj knjižnici Pakrac kao redoviti predavač tema iz suvremene psihologije i kulture. Voli dobru knjigu, kvalitetnu glazbu i druženje s najmilijima.


Laura Martinić, mag. psych.

Laura Martinić rođena je 1996. godine u Zagrebu. Psihologiju je diplomirala na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 2019. godine, gdje joj je dodijeljena rektorova nagrada za izvrsnost u akademskoj godini 2018./2019. Pripravništvo je odradila u Centru “Luka Ritz”. Najveći interes pokazuje za područjem reproduktivnog mentalnog zdravlja te je koautorica nekoliko publikacija na temu perinatalne traume. Članica je Centra za reproduktivno zdravlje, kao i upravnog odbora COST akcije pod nazivom “Perinatal Mental Health and Birth-Related Trauma: Maximising best practice and optimal outcomes” (CA18211). Slobodno vrijeme provodi u prirodi, rekreaciji i društvu najbližih.


Sandra Matošina Borbaš, univ. spec. prof. psych.

Sandra Matošina Borbaš rođena je 1978. godine u Virovitici, a studij psihologije je završila 2002. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Specijalizirala je obiteljsku medijaciju na Studijskom centru socijalnog rada 2019. godine. Radila je u osnovnoj školi, obiteljskom centru i Centru za socijalnu skrb. Tijekom studija ali i cijelog radnog staža volontirala je u brojnim nevladinim udrugama, a nekoliko njih je i osnovala. U radu se fokusira na djecu i roditelje, njihove odnose, te na stvaranje uvjeta za sigurno i primjereno odrastanje djece.


Nermina Mehić, mag. psych.

Nermina Mehić rođena je u Osijeku gdje je stekla gimnazijsko obrazovanje te završila studij psihologije. Studentica je doktorskog studija iz psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci, gdje je radila kao asistentica i stručna suradnica na istrazivačkom projektu. Trenutno je zaposlena u ljudskim resursima u HAMAG-BICRO-u. Glavni istraživački interesi su joj u području psihologije ličnosti te (ljubavnih) partnerskih odnosa.


Hana Mehonjić, mag. psych.

Hana Mehonjić rođena je 1995. godine u Rijeci. Nakon srednje Medicinske škole u Rijeci upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci gdje stječe titulu magistre psihologije. Posjeduje iskustvo u maloprodaji i administrativnim poslovima, a trenutno je zaposlena kao kreativni direktor u tvrtki Stvaralački prostor d.o.o. gdje vodi tečajeve kreativnog pisanja i umjetničkog izražavanja. Edukantica je prvog stupnja kognitivno-bihevioralne terapije i članica HUBIKOT-a. Završila je edukaciju za provođenje programa prevencije poremećaja hranjenja, tečaj digitalnog marketinga te program osposobljavanja za instruktoricu grupnog fitnessa. U slobodno vrijeme voli pisati, pjevati, plesati i vježbati.


dr. sc. Igor Mikloušić

Dr. sc. Igor Mikloušić rođen 1983. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Hrvatskim Studijima Sveučilišta u Zagrebu, smjer Psihologija (2006.), a doktorirao na studiju Psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (2014.) U svom radu na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar bavi se istraživanjem ličnosti i morala, paranormalnih vjerovanja i odabira partnera u okviru evolucijske paradigme. Dobitnik je državne nagrade za znanost za popularizaciju znanosti 2019. godine, te je jedan od pokretača platforme PsiholoskaPomoc.hr.  U slobodno vrijeme leti balonima na vrući zrak.


Tamara Milovanović, mag. psych.

Tamara Milovanović zaposlena je u Zavodu za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju u KBC-u Rijeka te od 2016.godine obavlja poslove psihologa na pedijatrijskom Odjelu hematologije i onkologije. Unatrag godinu dana licencirana je integrativna dječja psihoterapeutkinja. Aktivna je članica Udruge za promicanje dobrobiti djece Portić u sklopu koje provodi različite projekte usmjerene radu s djecom i obitelji. Doktorandica je Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.


Tajana Ninković, mag. psych.

Tajana Ninković rođena je i odrasla u Karlovcu gdje je završila jezičnu gimnaziju. Nakon toga je upisala studij psihologije u Zagrebu, a završila ga u Zadru. Za vrijeme studija bila je članica udruge studenata psihologije „Kasper“ i sudjelovala u raznim projektima, a od svih su joj najdraži oni vezani za teme mentalnog zdravlja. Također je posvećena temi darovitosti, a posebno kreativnosti. U novije vrijeme ju zanima i domena ljudskih potencijala. Radila je kao stručni suradnik u srednjoj školi, a trenutačno volontira i edukantica je u području kognitivno-bihevioralne terapije. Oduvijek je imala puno hobija, od kazališta do slikanja, a trenutno uživa u fotografiji, odlascima u prirodu i čitanju knjiga.


Barbara Paušak, mag. psych.

Barbara Paušak rođena je 1996. u Vinkovcima, gdje je završila opću gimnaziju. Psihologiju je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Rijeci 2021. godine. Najviše se interesira za kliničku psihologiju i psihologiju marketinga. Osim psihologije, također se zanima za umjetnost i grafički dizajn, a između ostalog sudjelovala je u više projekata udruga Psirius i Kulturni Front u kreiranju vizualnog identiteta. Veliki zaljubljenik u trash filmove i opskurnu muziku.


Žana Pavlović, mr. spec.

Žana Pavlović, magistra struke školske i predškolske psihologije, psihologa-mentor s 18 godina radnog iskustva u dječjem vrtiću. Radi u Centru za ranu intervenciju Siguran korak Split. Na Filozofskom fakultetu u Splitu izabrana je u naslovno zvanje predavača. Koautorica je priručnika za roditelje „Učiniti sve kako treba“, „Od prvog dana, ljubav i disciplina“ i autorica brojnih stručnih i znanstvenih radova. Dobitnica je društvenog priznanja „Marulić: Fiat psychologia“ (2013.) Hrvatskog psihološkog društva. Kolumnistica portala Dalmacijadanas. Živi u Splitu, majka je dvoje djece i baka jedne unuke.


Klara Saganić, mag. psych.

Klara Saganić završila je diplomski studij psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. 2021. godine upisuje poslijediplomski doktorski studij psihologije u Rijeci. Zaposlena je kao asistentica na Odsjeku za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija. Glavni istraživački interesi su joj psihologija romantičnih odnosa i obitelji, psihologija moralnosti te socijalna psihologija. Voli klasičnu glazbu, filozofiju, dobre knjige i provođenje vremena s mužem i obitelji.


Mislav Sudić, univ. bacc. psych.

Mislav Sudić

Mislav Sudić, bacc. psych., rođen je 1990. godine u Osijeku. Nakon završene gimnazije uzima pauzu prije upisa studija psihologije u Zadru 2013. godine. Tijekom studija sudjeluje u brojnim studentskim projektima, uključujući tri godine vođenja edukacija za državnu maturu. Demonstrator je u Laboratoriju za eksperimentalnu psihologiju između 2016. i 2018. godine. Istraživački interesi su mu usmjereni ka razvoju metodologije za objektivno mjerenje morala. Zagovornik je Efektivnog altruizma.


doc. dr. sc. Domagoj Švegar

Domagoj Švegar rođen je u Karlovcu (1981), psihologiju je diplomirao u Rijeci (2005), a magistrirao (2008) i doktorirao (2010) u Ljubljani. Danas je zaposlen kao docent i prodekan za poslovne odnose i razvoj na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Bio je voditelj riječkog Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju (2014 – 2016) te član uredništva (2009 – 2020) i pomoćnik glavne urednice (2012 – 2020) u znanstvenom časopisu Psihologijske teme. Praktičar je ekspresivne art terapije i član Hrvatske udruge za ekspresivnu art terapiju. Autor je 30-ak znanstvenih radova, većinom iz područja emocija, kognitivne i evolucijske psihologije.


Monika Švogor, mag. psych.

Švogor Monika

Monika Švogor, rođena je 1993. Odrasla je u Križevcima, diplomirala u Rijeci i trenutno radi u Zagrebu. Tijekom i nakon studija psihologije radi u ljudskim resursima u financijskoj industriji, s profesionalnim interesima u području HR analitike, optimizacije procesa i izvještavanja. Oni manje profesionalni interesi uključuju skupljanje ploča, bingeanje serija i Playstation maratone. Interesi u području psihologije…razni.


Vladimir T. Katušić, mag. psych.

Vladimir T. Katušić rođen je u Zagrebu (1988). Magistrirao je psihologiju na Hrvatskim studijima te je prošao edukaciju za Integrativnog gestalt psihoterapeuta pri IGW-u Zagreb. Nakon volontiranja i rada u zdravstvenom i školskom sustavu, pokrenuo je thesoulcarepsychology.com kao virtualnu platformu za savjetodavne i psihoterapijske programe. Osim navedenog, voli košarku, el. glazbu i ajvar.


prof. dr. sc. Vladimir Takšić

Vladimir Takšić, profesor emeritus na Sveučilištu u Rijeci, bio je gostujući nastavnik na različitim sveučilištima u Europi, Americi i Aziji. Objavio je 80-ak članaka u recenziranim časopisima i knjigama, a sudjelovao na oko 100 međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih skupova. Suosnivač je i tajnik Međunarodnog društva emocionalne inteligencije. Godine 2019. dobio je nagradu za životno djelo Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Najviše se bavi konstrukcijom i međukulturalnom validacijom psihologijskih mjernih instrumenata u području emocionalne inteligencije. Upitnik emocionalne kompetentnosti (UEK-45) je do sada preveden na više od 30 jezika.


Jasmila Talić-Kujundžić, mag. psych.

Jasmila Talić-Kujundžić rođena je 1989. godine u Banja Luci. Osnovnu i srednju školu završila je u Zenici, a u Sarajevu, gdje i danas živi, magistrirala je Psihologiju na Filozofskom fakultetu. Radila je 6 godina kao urednica omladinskog časopisa “Preventeen”, koji je bio projekat Udruženja za prevenciju ovisnosti NARKO-NE. Jasmila ima dosta iskustva u radu sa djecom i mladima, radila je kao asistentica u nastavi djeci s poteškoćama i kao psihologinja u osnovnoj školi, te sa marginaliziranim skupinama djece u dnevnim centrima. Kreativno pisanje je njena strast od ranog djetinjstva i najviše voli spoj umjetnosti i svog pomagačkog poziva, i već odavno sprema zbirku poeziju i roman.


prof. dr. sc. Mladenka Tkalčić

Mladenka Tkalčić, redovita profesorica u trajnom zvanju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, voditeljica je znanstvenog projekta „Kognitivno-afektivne i ponašajne odrednice sindroma iritabilnoga crijeva“ koji financijski podupire Sveučilište u Rijeci, te suradnica na međunarodnom projektu koji financira Japansko društvo za promociju znanosti. Objavila je pedesetak znanstvenih i stručnih radova, priručnik iz biološke psihologije i devet poglavlja u znanstvenim knjigama. Dobitnica je nekoliko nagrada za nastavni i znanstvenoistraživački rad. Članica je Hrvatskog psihološkog društvaHrvatskog društva za neuroznanost, Hrvatskog gastroenterološkog društva  i  Europskog društva za psihosomatska istraživanja.


Matia Torbarina, mag. psych.

Matia Torbarina rođen je 1990. godine u Rijeci. Bivši je gimnazijalac i student psihologije u Rijeci, a trenutni asistent na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Rijeci, gdje drži nastavu iz marketinga i istraživanja tržišta, i doktorski student marketinga pri Sveučilištu u Ljubljani, usmjeren na temu pažnje u marketingu. Na studiju se zainteresirao za teme vezane uz metodologiju istraživanja i statistiku te ih nastoji provlačiti kroz svoj rad, a u slobodno vrijeme piše i blog vezan uz tu tematiku.


Danijel Turkan, mag. psych.

Danijel Turkan rođen je 1990. godine. Nakon opće gimnazije u Poreču upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Staž odrađuje u Srednjoj školi Zvane Črnje u Rovinju, gdje se iskušao u ulozi školskog psihologa, ali i predavača. Do sada je aktivno sudjelovao na većem broju kongresa, od čega na trima kao izlagač. U budućnosti bi se volio baviti istraživačkim radom, a najviše ga zanimaju područje kognitivne i biološke psihologije. U slobodno vrijeme biciklira i planinari.


Sandra Zgodić, mag. psych.

Sandra Zgodić rođena je 1996. godine u Rijeci. Nakon završene gimnazije u Opatiji, upisuje psihologiju pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Magistrirala je na temu kognitivno-afektivnih odrednica sindroma iritabilnog crijeva, a u budućnosti se vidi u kliničkom ili zdravstvenom području. Za vrijeme studiranja sudjelovala je na raznim kongresima u Hrvatskoj i u Novom Sadu, te je završila edukaciju za provođenje programa prevencije poremećaja hranjenja. Također, zadnje dvije godine aktivno sudjeluje u projektu “Tete pričalice”. Slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi i čitajući.


Jelena Žipovski, mag. psych.

Jelena Žipovski rođena je 1995. u Rijeci i odrasla u malom gradiću u Istri. Nakon završene gimnazije u Pazinu, upisuje i završava studij psihologije na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu. Trenutno odrađuje pripravništvo u srednjoj školi i polazi edukaciju kognitivno-bihevioralnog usmjerenja. Njeni profesionalni interesi kreću se od razvojne preko kliničke i zdravstvene psihologije, uz poseban naglasak na želju za psihoterapijskim radom s djecom i adolescentima. U slobodno vrijeme trenira boks, bavi se slikanjem i čita povijesne romane.