Autori


Natalia Alaburić

Natalia Alaburić rođena je 1995. godine u Zadru. Nakon završene opće gimnazije u Pagu, upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Trenutno je na završnoj godini studija, a u sklopu diplomskog rada istražuje funkciju emocionalnih suza u pregovaranju. Tijekom studija sudjeluje u raznim studentskim kongresima i projektima, a slobodno vrijeme najviše voli provoditi u dobrom društvu.


Ana Antolović

Ana Antolović

Ana Antolović rođena je 1989. godine u Vukovaru. Nakon završetka gimnazije, upisuje studij psihologije u Osijeku, gdje je 2013. godine diplomirala. Prva radna iskustva stjecala je u području socijalne skrbi, a nakon toga u nastavi i u dječjem vrtiću. Trenutno je na trećoj godini edukacije za savjetnicu u modalitetu Transakcijske analize te zaposlena kao vojni psiholog u Ministarstvu obrane RH. Osim na treningu, slobodno vrijeme provodi u raznim oblicima socijalizacije s rodbinom i prijateljima.


Maja Batorek

Maja Batorek

Maja Batorek rođena je 1996. godine u Osijeku, a nakon završene srednje glazbene škole upisala je studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Trenutno je na završnoj godini studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i posebnu naklonost pokazuje prema organizacijskoj psihologiji i ponašanju potrošača. Paralelno uz studij radi u glazbenoj školi kao nastavnica klavira, gdje kombinira ljubav prema glazbi i prema psihologiji. U slobodno vrijeme pokušava odgonetnuti što želi raditi po završetku fakulteta te pronaći ravnotežu prakticirajući jogu, meditaciju i uživanje u dobroj hrani u dobrom društvu.


Ivana Blašković

Ivana Blašković rođena je 1995. godine u Rijeci, gdje je završila gimnaziju i upisala studij psihologije na Filozofskom fakultetu. Trenutno je na završnoj godini studija, a njezini profesionalni interesi su psihologija ličnosti i klinička psihologija. Nakon studija voljela bi se baviti prevencijom i terapijom psihičkih teškoća. Tijekom studija bila je dio različitih studentskih organizacija u kojima je organizirala kongrese, radionice i studentske razmjene. U slobodno vrijeme planinari, pleše i prakticira yogu.


Bojana Dinić

Bojana Dinić rođena je u Prokuplju (1983), osnovne studije psihologije je završila u Novom Sadu (2007), master studije u Beogradu (2008) i doktorske u Novom Sadu (2014). Na FFUNS je zaposlena od 2009. i aktuelno je vanredni profesor. Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog istraživača koju dodeljuje Internacionalno društvo za istraživanje individualnih razlika – ISSID (2019). Član je Centra za bihjevioralnu genetiku od njegovog osnovanja (2011), Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju i član je uredništva časopisa Frontiers (od 2020).


Iva Jakšić

Iva Jakšić je rođena u Šibeniku te je završila studij psihologije na Sveučilištu u Zadru. Tijekom studija jedan semestar provodi na studentskoj razmjeni u Padovi, gdje dobiva ideju za diplomski rad na temu procesa donošenja odluka kod osoba s poremećajem hranjenja. Od 2018. godine polaznik je edukacije za geštat psihoterapiju. Pripravnički staž je odradila u osnovnoj školi te je paralelno uz posao volontirala na humanitarnom projektu PsiHelp kao voditelj marketing tima.


Domina Kljaković-Gašpić

Domina Kljaković-Gašpić rođena je u Splitu 1998. godine. Nakon završene V. Gimnazije „Vladimir Nazor“, 2017. godine upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Titulu sveučilišnog prvostupnika stječe 2020. godine i upisuje diplomski studij psihologije na istom fakultetu. Tijekom studija bavi se aktivizmom. Dvije godine je predsjednica Udruge studenata psihologije “Psirius” u sklopu koje organizira kongrese, predavanja i razne druge aktivnosti. U slobodno vrijeme voli čitati psihološke trilere i krimiće, te obožava dobro društvo.


Kevin Kutnjak

Kevin Kutnjak rođen je u Čakovcu, 1996. godine. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci 2018. godine stječe titulu prvostupnika, a 2020. godine magistra psihologije. Vidi se u akademskom i istraživačkom radu, a osnovni interesi su mu kognitivna, komparativna i evolucijska psihologija. Tijekom studija uređivao je studentski časopisa Impuls, sudjelovao na više studentskih kongresa te završio edukaciju prvog stupnja iz Psihologije laganja. Ljubitelj je svega fantasy i sci-fi.


Neva Ljuština

Neva Ljuština rođena je 1991. godine u Rijeci. Po završetku opće gimnazije u Pazinu, upisuje studij psihologije u Rijeci. Uz studentski aktivizam (Psirius i EFPSA) i profesionalno bavljenje odbojkom, 2016. godine završava diplomski studij. Nakon trogodišnjeg rada kao nastavnica psihologije, postaje voditeljica Društva „Naša djeca“ Pazin. Završava treću godinu Realitetne terapije. Interesi su joj razvojna i sportska psihologija, mentalno zdravlje i prevencija. U slobodno vrijeme trenerica je odbojke za djecu, uživa u istarskoj pitoresknoj svakodnevici i zalaže se za razvoj civilnog društva u lokalnoj zajednici.


Sandra Matošina Borbaš

Sandra Matošina Borbaš rođena je 1978. godine u Virovitici, a studij psihologije je završila 2002. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Specijalizirala je obiteljsku medijaciju na Studijskom centru socijalnog rada 2019. godine. Radila je u osnovnoj školi, obiteljskom centru i Centru za socijalnu skrb. Tijekom studija ali i cijelog radnog staža volontirala je u brojnim nevladinim udrugama, a nekoliko njih je i osnovala. U radu se fokusira na djecu i roditelje, njihove odnose, te na stvaranje uvjeta za sigurno i primjereno odrastanje djece.


Nermina Mehić

Nermina Mehić rođena je u Osijeku gdje je stekla gimnazijsko obrazovanje te završila studij psihologije. Studentica je doktorskog studija iz psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci, gdje je radila kao asistentica i stručna suradnica na istrazivačkom projektu. Trenutno je zaposlena u ljudskim resursima u HAMAG-BICRO-u. Glavni istraživački interesi su joj u području psihologije ličnosti te (ljubavnih) partnerskih odnosa.


Barbara Paušak

Barbara Paušak rođena je 1996. u Vinkovcima, gdje je završila opću gimnaziju. U Rijeci upisuje psihologiju na Filozofskom fakultetu te 2017. stječe titulu prvostupnice, a trenutno je apsolvent. Najviše se interesira za kliničku psihologiju i psihologiju marketinga. Osim psihologije, također se zanima za umjetnost i grafički dizajn, a između ostalog sudjelovala je u više projekata udruga Psirius i Kulturni Front u kreiranju vizualnog identiteta. Veliki zaljubljenik u trash filmove i opskurnu muziku.

Žana Pavlović

Žana Pavlović, magistra struke školske i predškolske psihologije, psihologa-mentor s 18 godina radnog iskustva u dječjem vrtiću. Radi u Centru za ranu intervenciju Siguran korak Split. Na Filozofskom fakultetu u Splitu izabrana je u naslovno zvanje predavača. Koautorica je priručnika za roditelje „Učiniti sve kako treba“, „Od prvog dana, ljubav i disciplina“ i autorica brojnih stručnih i znanstvenih radova. Dobitnica je društvenog priznanja „Marulić: Fiat psychologia“ (2013.) Hrvatskog psihološkog društva. Kolumnistica portala Dalmacijadanas. Živi u Splitu, majka je dvoje djece i baka jedne unuke.


Domenika Rus

Domenika Rus

Domenika Rus rođena je 1986. u Rijeci. Tamo završava prirodoslovno-matematičku gimnaziju i zaaaaaatim stječe titulu prvostupnika psihologije. Uz dužno poštovanje prema institucijama ipak je sklonija neformalnom obrazovanju kroz razne online i offline tečajeve, podcastove, predavanja i ostalo na što naiđe internetima. U Algebri je predavala klincima Digitalnu akademiju, a kasnije i web dizajn odraslima, čime se počela baviti nakon zavšetka studija psihologije. Zanima ju informatika, filozofija, znanost općenito i velik je fan konstruktivnog kritiziranja. Fan optimizacija, zalutali pjesnik. U slobodno vrijeme istražuje bas gitaru i košarkaške terene.


Mislav Sudić

Mislav Sudić, bacc. psych., rođen je 1990. godine u Osijeku. Nakon završene gimnazije uzima pauzu prije upisa studija psihologije u Zadru 2013. godine. Tijekom studija sudjeluje u brojnim studentskim projektima, uključujući tri godine vođenja edukacija za državnu maturu. Demonstrator je u Laboratoriju za eksperimentalnu psihologiju između 2016. i 2018. godine. Istraživački interesi su mu usmjereni ka razvoju metodologije za objektivno mjerenje morala. Zagovornik je Efektivnog altruizma.


Domagoj Švegar

Domagoj Švegar rođen je u Karlovcu (1981), psihologiju je diplomirao u Rijeci (2005), a magistrirao (2008) i doktorirao (2010) u Ljubljani. Na Sveučilištu u Rijeci danas je zaposlen kao docent. Bio je voditelj riječkog Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju (2014-2016). Član je uredništva (od 2009) i pomoćnik glavne urednice (od 2012) u znanstvenom časopisu Psihologijske teme. Autor je 30-ak znanstvenih radova, većinom iz područja emocija, kognitivne i evolucijske psihologije.


Monika Švogor

Švogor Monika

Monika Švogor, rođena je 1993. Odrasla je u Križevcima, diplomirala u Rijeci i trenutno radi u Zagrebu. Tijekom i nakon studija psihologije radi u ljudskim resursima u financijskoj industriji, s profesionalnim interesima u području HR analitike, optimizacije procesa i izvještavanja. Oni manje profesionalni interesi uključuju skupljanje ploča, bingeanje serija i Playstation maratone. Interesi u području psihologije…razni.


Matia Torbarina

Matia Torbarina rođen je 1990. godine u Rijeci. Bivši je gimnazijalac i student psihologije u Rijeci, a trenutni asistent na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Rijeci, gdje drži nastavu iz marketinga i istraživanja tržišta, i doktorski student marketinga pri Sveučilištu u Ljubljani, usmjeren na temu pažnje u marketingu. Na studiju se zainteresirao za teme vezane uz metodologiju istraživanja i statistiku te ih nastoji provlačiti kroz svoj rad, a u slobodno vrijeme piše i blog vezan uz tu tematiku.


Danijel Turkan

Danijel Turkan rođen je 1990. godine. Nakon opće gimnazije u Poreču upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Staž odrađuje u Srednjoj školi Zvane Črnje u Rovinju, gdje se iskušao u ulozi školskog psihologa, ali i predavača. Do sada je aktivno sudjelovao na većem broju kongresa, od čega na trima kao izlagač. U budućnosti bi se volio baviti istraživačkim radom, a najviše ga zanimaju područje kognitivne i biološke psihologije. U slobodno vrijeme biciklira i planinari.

Sandra Zgodić

Sandra Zgodić rođena je 1996. godine u Rijeci. Nakon završene gimnazije u Opatiji, upisuje psihologiju pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Trenutno je na zadnjoj godini studija, a u budućnosti se vidi u području zdravstvene i kliničke psihologije. Za vrijeme studiranja sudjelovala je na raznim kongresima u Hrvatskoj i u Novom Sadu, te je završila edukaciju za provođenje programa prevencije poremećaja hranjenja. Također, zadnje dvije godine aktivno sudjeluje u projektu “Tete pričalice”. Slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi i čitajući.