Studio PsyArt

 

Psihologija. Ljubav. Umjetnost. Kreativnost. Emocija.

Osjećati. Disati. Dopustiti. Dočarati. Emociju naslikati. Ispričati. Otplesati. Odglumiti. Pustiti.

Naša srca žele da čujemo ono što imaju za reći, čeznu za slobodom, izražavanjem i životom. Ta divlja stvorenja zatvorena u kavezu žele obojiti svijet u boje nade, optimizma i kreativnosti. Zavirimo li u svoje srce, ondje ćemo pronaći čitav svemir misli i osjećaja koji čekaju našu pažnju. Ako njegujemo vlastiti unutrašnji svemir, njegujemo i svoje fizičko zdravlje, emocije, uvjerenja, vještine, sposobnosti i odnose s drugima. Kreativnim izražavanjem možemo poboljšati emocionalnu regulaciju i postići dobro raspoloženje.

Na art-grupi “PLACE” bavimo se unutrašnjim svemirom i potičemo vas da izrazite ono što se krije u vama, a što već dugo želi izaći na površinu. Potičemo vas da živite svjesno i autentično te da se izrazite kroz pisanje kreativnih tekstova, slikanje, pričanje priča, rad sa gipsom i glinom, ekspresivni pokret, fotografiju i druge art-tehnike. Vaš unutrašnji svemir zaslužuje pažnju i njegu – oslobodite ga i dišite skupa s njim. Živite svjesno. Živite slobodno.

Živimo umjetnost i rastimo zajedno!

Mjesto održavanja art-grupe: Rijeka, Wenzelova ulica 2/1 (kod Kazališta)

Za više informacija i rezervaciju mjesta u grupi, kontaktirajte nas na dsvegar@gmail.com ili 095/902-8916

Voditelj programa:

doc. dr. sc. Domagoj Švegar, psiholog, praktičar art-terapije

Domagoj Švegar rođen je 1981. godine u Karlovcu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci diplomirao je 2005. godine, na studiju psihologije. Titulu magistra znanosti stekao je 2008. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, a na istoj instituciji je 2010. godine stekao akademski stupanj doktora znanosti iz područja društvenih znanosti, znanstveno polje psihologija. U zvanje docenta izabran je 2018. godine.

Od 2008. godine zaposlen je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Objavio je dvije znanstvene knjige i 25 znanstvenih radova. Bio je voditelj Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju od 2014. do 2016. godine, a od 2012. do 2020. godine pomoćnik glavne urednice znanstvenog časopisa Odsjeka za psihologiju “Psihologijske teme”. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci trenutno obnaša upravljačku funkciju, u svojstvu prodekana za razvoj i poslovanje (2021 – danas).

Završio je dvogodišnju edukaciju za praktičare ekspresivne art terapije (2020 – 2022), a trenutno se profesionalno usavršava u psihoterapijskoj Školi kibernetike i sistemske terapije, u sklopu koje radi s klijentima pod supervizijom. Član je Hrvatske udruge za ekspresivnu art terapiju (HEART) i Hrvatske psihološke komore (HPK).

Cjenik usluga

Art-grupa: 30 EUR / 150 min

Individualni sat: 50 EUR

Obratite nam se s povjerenjem, veselimo se susretima!