Uredništvo


Domagoj Švegar, glavni urednik

Domagoj Švegar rođen je u Karlovcu (1981), psihologiju je diplomirao u Rijeci (2005), a magistrirao (2008) i doktorirao (2010) u Ljubljani. Na Sveučilištu u Rijeci danas je zaposlen kao docent. Bio je voditelj riječkog Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju (2014 – 2016). Član je uredništva (od 2009) i pomoćnik glavne urednice (od 2012) u znanstvenom časopisu Psihologijske teme. Autor je 30-ak znanstvenih radova, većinom iz područja emocija, kognitivne i evolucijske psihologije.


Hana Mehonjić, pomoćnica glavnog urednika

Hana Mehonjić rođena je 1995. godine u Rijeci. Nakon srednje Medicinske škole u Rijeci upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci gdje stječe titulu magistre psihologije. Posjeduje iskustvo u maloprodaji i administrativnim poslovima, a u bližoj budućnosti namjerava ostvariti profesionalne ciljeve koji bi spojili njezine dvije ljubavi – psihologiju i umjetnost. Završila je edukaciju za provođenje programa prevencije poremećaja hranjenja, tečaj digitalnog marketinga te program osposobljavanja za instruktoricu grupnog fitnessa. U slobodno vrijeme voli pisati, pjevati, plesati i vježbati.


Domina Kljaković-Gašpić, izvršna urednica

Domina Kljaković-Gašpić rođena je u Splitu 1998. godine. Nakon završene V. Gimnazije „Vladimir Nazor“, 2017. godine upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Titulu sveučilišnog prvostupnika stječe 2020. godine i upisuje diplomski studij psihologije na istom fakultetu. Tijekom studija bavi se aktivizmom. Dvije godine je predsjednica Udruge studenata psihologije “Psirius” u sklopu koje organizira kongrese, predavanja i razne druge aktivnosti. U slobodno vrijeme voli čitati psihološke trilere i krimiće, te obožava dobro društvo.


Barbara Paušak, grafička i tehnička urednica

Barbara Paušak rođena je 1996. u Vinkovcima, gdje je završila opću gimnaziju. Psihologiju je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Rijeci 2021. godine. Najviše se interesira za kliničku psihologiju i psihologiju marketinga. Osim psihologije, također se zanima za umjetnost i grafički dizajn, a između ostalog sudjelovala je u više projekata udruga Psirius i Kulturni Front u kreiranju vizualnog identiteta. Veliki zaljubljenik u trash filmove i opskurnu muziku.


Ivana Blašković, urednica Psihološkog podcasta

Ivana Blašković rođena je 1995. godine u Rijeci, gdje je završila gimnaziju i upisala studij psihologije na Filozofskom fakultetu. Trenutno je na završnoj godini studija, a njezini profesionalni interesi su psihologija ličnosti i klinička psihologija. Nakon studija voljela bi se baviti prevencijom i terapijom psihičkih teškoća. Tijekom studija bila je dio različitih studentskih organizacija u kojima je organizirala kongrese, radionice i studentske razmjene. U slobodno vrijeme planinari, pleše i prakticira yogu.


Matea Milin, urednica Instagram profila

Matea Milin rođena je 1996. godine u Rijeci, gdje završava klasičnu gimnaziju i upisuje studij psihologije. Trenutno je na završnoj godini studija, piše diplomski rad iz područja socijalne psihologije. Najviše interesa pokazuje u domeni socijalne, dječje i razvojne psihologije kao i psihologije roditeljstva. Tijekom studiranja uključivala se u različite dodatne edukacije i sudjelovala u provođenju radionica studentskih sekcija. U organizacijskom odboru Rijeke psihologije okušala se na različitim pozicijama, a pronašla u promotivnim aktivnostima na društvenim mrežama.


Matea Jukić, članica uredništva

Matea Jukić rođena je 1995. godine u Zagrebu. Diplomirala je psihologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 2019. godine. Trenutno je na Temeljnoj časničkoj izobrazbi za vojnog psihologa te na drugoj godini edukacije za psihoterapeutkinju iz područja transakcijske analize u Centru Budi svoj. Članica je Centra za reproduktivno mentalno zdravlje. Slobodno vrijeme provodi na treningu, u prirodi i društvu najbližih te podižući svijest o mentalnom zdravlju putem društvenih mreža, radionica i predavanja.


Izabella Colić, članica uredništva

Izabella Colić rođena je 1997. godine u Zadru. Završila je Gimnaziju Jurja Barakovića u Zadru, a nakon toga upisala psihologiju na Filozofskom Fakultetu u Rijeci. Nakon završetka preddiplomskog studija u Rijeci, diplomski je upisala na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru. Interesi u području psihologije su joj organizacijska i vojna psihologija. U slobodno vrijeme volontira i bavi se sportom.


Tea Tončić, članica uredništva

Tea Tončić rođena je 1998. godine u Varaždinu. Nakon završene gimnazije u Đurđevcu, upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci te 2019. stječe titulu sveučilišne prvostupnice. Trenutno je na završnoj godini diplomskog studija. Interesi su joj u kliničkoj psihologiji, a nakon studija voljela bi se educirati u jednom u psihoterapijskih pravaca. Tijekom studija sudjeluje u organizaciji Tjedna psihologije. U slobodno vrijeme gleda filmove, čita knjige, bavi se proučavanjem nutricionizma i tjelovježbom.


Laura Martinić, članica uredništva

Laura Martinić rođena je 1996. godine u Zagrebu. Psihologiju je diplomirala na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 2019. godine, gdje joj je dodijeljena rektorova nagrada za izvrsnost u akademskoj godini 2018./2019. Pripravništvo je odradila u Centru “Luka Ritz”. Najveći interes pokazuje za područjem reproduktivnog mentalnog zdravlja te je koautorica nekoliko publikacija na temu perinatalne traume. Članica je Centra za reproduktivno zdravlje, kao i upravnog odbora COST akcije pod nazivom “Perinatal Mental Health and Birth-Related Trauma: Maximising best practice and optimal outcomes” (CA18211). Slobodno vrijeme provodi u prirodi, rekreaciji i društvu najbližih.