Uredništvo


Domagoj Švegar, glavni urednik

Domagoj Švegar rođen je u Karlovcu (1981), psihologiju je diplomirao u Rijeci (2005), a magistrirao (2008) i doktorirao (2010) u Ljubljani. Danas je zaposlen kao docent i prodekan za poslovne odnose i razvoj na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Bio je voditelj riječkog Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju (2014 – 2016) te član uredništva (2009 – 2020) i pomoćnik glavne urednice (2012 – 2020) u znanstvenom časopisu Psihologijske teme. Praktičar je ekspresivne art terapije i član Hrvatske udruge za ekspresivnu art terapiju. Autor je 30-ak znanstvenih radova, većinom iz područja emocija, kognitivne i evolucijske psihologije.


Izabella Colić, pomoćnica glavnog urednika

Izabella Colić rođena je 1997. godine u Zadru. Završila je Gimnaziju Jurja Barakovića u Zadru, a nakon toga upisala psihologiju na Filozofskom Fakultetu u Rijeci. Nakon završetka preddiplomskog studija u Rijeci, diplomski je upisala na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru. Interesi u području psihologije su joj organizacijska i vojna psihologija. U slobodno vrijeme volontira i bavi se sportom.


Barbara Paušak, pomoćnik glavnog urednika

Barbara Paušak rođena je 1996. u Vinkovcima, gdje je završila opću gimnaziju. Psihologiju je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Rijeci 2021. godine. Najviše se interesira za kliničku psihologiju i psihologiju marketinga. Osim psihologije, također se zanima za umjetnost i grafički dizajn, a tijekom godina sudjelovala je u raznim volonterskim projektima u grafičkim, tehničkim i promotivnim ulogama. Veliki zaljubljenik u trash filmove i opskurnu muziku.


Ivana Blašković, urednica Psihološkog podcasta

Ivana Blašković rođena je 1995. godine u Rijeci, gdje je završila gimnaziju i upisala studij psihologije na Filozofskom fakultetu. Trenutno je na završnoj godini studija, a njezini profesionalni interesi su psihologija ličnosti i klinička psihologija. Nakon studija voljela bi se baviti prevencijom i terapijom psihičkih teškoća. Tijekom studija bila je dio različitih studentskih organizacija u kojima je organizirala kongrese, radionice i studentske razmjene. U slobodno vrijeme planinari, pleše i prakticira yogu.


Matea Jukić, članica uredništva

Matea Jukić rođena je 1995. godine u Zagrebu. Diplomirala je psihologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 2019. godine. Trenutno je na Temeljnoj časničkoj izobrazbi za vojnog psihologa te na drugoj godini edukacije za psihoterapeutkinju iz područja transakcijske analize u Centru Budi svoj. Članica je Centra za reproduktivno mentalno zdravlje. Slobodno vrijeme provodi na treningu, u prirodi i društvu najbližih te podižući svijest o mentalnom zdravlju putem društvenih mreža, radionica i predavanja.

Laura Martinić, članica uredništva


Laura Martinić rođena je 1996. godine u Zagrebu. Psihologiju je diplomirala na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 2019. godine, gdje joj je dodijeljena rektorova nagrada za izvrsnost u akademskoj godini 2018./2019. Pripravništvo je odradila u Centru “Luka Ritz”. Najveći interes pokazuje za područjem reproduktivnog mentalnog zdravlja te je koautorica nekoliko publikacija na temu perinatalne traume. Članica je Centra za reproduktivno zdravlje, kao i upravnog odbora COST akcije pod nazivom “Perinatal Mental Health and Birth-Related Trauma: Maximising best practice and optimal outcomes” (CA18211). Slobodno vrijeme provodi u prirodi, rekreaciji i društvu najbližih.