Uredništvo


Domagoj Švegar, glavni urednik

Domagoj Švegar rođen je u Karlovcu (1981), psihologiju je diplomirao u Rijeci (2005), a magistrirao (2008) i doktorirao (2010) u Ljubljani. Na Sveučilištu u Rijeci danas je zaposlen kao docent. Bio je voditelj riječkog Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju (2014 – 2016). Član je uredništva (od 2009) i pomoćnik glavne urednice (od 2012) u znanstvenom časopisu Psihologijske teme. Autor je 30-ak znanstvenih radova, većinom iz područja emocija, kognitivne i evolucijske psihologije.


Sandra Zgodić, zamjenica glavnog urednika

Sandra Zgodić rođena je 1996. godine u Rijeci. Nakon završene gimnazije u Opatiji, upisuje psihologiju pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Trenutno je na zadnjoj godini studija, a u budućnosti se vidi u području zdravstvene i kliničke psihologije. Za vrijeme studiranja sudjelovala je na raznim kongresima u Hrvatskoj i u Novom Sadu, te je završila edukaciju za provođenje programa prevencije poremećaja hranjenja. Također, zadnje dvije godine aktivno sudjeluje u projektu “Tete pričalice”. Slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi i čitajući.


Domina Kljaković-Gašpić, izvršna urednica

Domina Kljaković-Gašpić rođena je u Splitu 1998. godine. Nakon završene V. Gimnazije „Vladimir Nazor“, 2017. godine upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Titulu sveučilišnog prvostupnika stječe 2020. godine i upisuje diplomski studij psihologije na istom fakultetu. Tijekom studija bavi se aktivizmom. Dvije godine je predsjednica Udruge studenata psihologije “Psirius” u sklopu koje organizira kongrese, predavanja i razne druge aktivnosti. U slobodno vrijeme voli čitati psihološke trilere i krimiće, te obožava dobro društvo.


Domenika Rus, tehnička urednica

Domenika Rus

Domenika Rus rođena je 1986. u Rijeci. Tamo završava prirodoslovno-matematičku gimnaziju i zaaaaaatim stječe titulu prvostupnika psihologije. Uz dužno poštovanje prema institucijama ipak je sklonija neformalnom obrazovanju kroz razne online i offline tečajeve, podcastove, predavanja i ostalo na što naiđe na internetima. U Algebri je predavala klincima Digitalnu akademiju, a kasnije i web dizajn odraslima, čime se počela baviti nakon zavšetka studija psihologije. Zanima ju informatika, filozofija, znanost općenito i velik je fan konstruktivnog kritiziranja, ali više u jednom smjeru. Fan optimizacija, zalutali pjesnik. U slobodno vrijeme rado istražuje bas gitaru i košarkaške terene.


Barbara Paušak, grafička urednica

Barbara Paušak rođena je 1996. u Vinkovcima, gdje je završila opću gimnaziju. U Rijeci upisuje psihologiju na Filozofskom fakultetu te 2017. stječe titulu prvostupnice, a trenutno je apsolvent. Najviše se interesira za kliničku psihologiju i psihologiju marketinga. Osim psihologije, također se zanima za umjetnost i grafički dizajn, a između ostalog sudjelovala je u više projekata udruga Psirius i Kulturni Front u kreiranju vizualnog identiteta. Veliki zaljubljenik u trash filmove i opskurnu muziku.


Ivana Blašković, urednica podcasta

Ivana Blašković rođena je 1995. godine u Rijeci, gdje je završila gimnaziju i upisala studij psihologije na Filozofskom fakultetu. Trenutno je na završnoj godini studija, a njezini profesionalni interesi su psihologija ličnosti i klinička psihologija. Nakon studija voljela bi se baviti prevencijom i terapijom psihičkih teškoća. Tijekom studija bila je dio različitih studentskih organizacija u kojima je organizirala kongrese, radionice i studentske razmjene. U slobodno vrijeme planinari, pleše i prakticira yogu.