Uredništvo


Domagoj Švegar, glavni urednik

Domagoj Švegar rođen je u Karlovcu (1981), psihologiju je diplomirao u Rijeci (2005), a magistrirao (2008) i doktorirao (2010) u Ljubljani. Na Sveučilištu u Rijeci danas je zaposlen kao docent. Bio je voditelj riječkog Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju (2014 – 2016). Član je uredništva (od 2009) i pomoćnik glavne urednice (od 2012) u znanstvenom časopisu Psihologijske teme. Autor je 30-ak znanstvenih radova, većinom iz područja emocija, kognitivne i evolucijske psihologije.


Sandra Zgodić, zamjenica glavnog urednika

Sandra Zgodić rođena je 1996. godine u Rijeci. Nakon završene gimnazije u Opatiji, upisuje psihologiju pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Magistrirala je na temu kognitivno-afektivnih odrednica sindroma iritabilnog crijeva, a u budućnosti se vidi u području zdravstvene i kliničke psihologije. Za vrijeme studiranja sudjelovala je na raznim kongresima u Hrvatskoj i u Novom Sadu, te je završila edukaciju za provođenje programa prevencije poremećaja hranjenja. Također, zadnje dvije godine aktivno sudjeluje u projektu “Tete pričalice”. Slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi i čitajući.


Domina Kljaković-Gašpić, izvršna urednica

Domina Kljaković-Gašpić rođena je u Splitu 1998. godine. Nakon završene V. Gimnazije „Vladimir Nazor“, 2017. godine upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Titulu sveučilišnog prvostupnika stječe 2020. godine i upisuje diplomski studij psihologije na istom fakultetu. Tijekom studija bavi se aktivizmom. Dvije godine je predsjednica Udruge studenata psihologije “Psirius” u sklopu koje organizira kongrese, predavanja i razne druge aktivnosti. U slobodno vrijeme voli čitati psihološke trilere i krimiće, te obožava dobro društvo.


Barbara Paušak, grafička i tehnička urednica

Barbara Paušak rođena je 1996. u Vinkovcima, gdje je završila opću gimnaziju. U Rijeci upisuje psihologiju na Filozofskom fakultetu te 2017. stječe titulu prvostupnice, a trenutno je apsolvent. Najviše se interesira za kliničku psihologiju i psihologiju marketinga. Osim psihologije, također se zanima za umjetnost i grafički dizajn, a između ostalog sudjelovala je u više projekata udruga Psirius i Kulturni Front u kreiranju vizualnog identiteta. Veliki zaljubljenik u trash filmove i opskurnu muziku.


Ivana Blašković, urednica Psihološkog podcasta

Ivana Blašković rođena je 1995. godine u Rijeci, gdje je završila gimnaziju i upisala studij psihologije na Filozofskom fakultetu. Trenutno je na završnoj godini studija, a njezini profesionalni interesi su psihologija ličnosti i klinička psihologija. Nakon studija voljela bi se baviti prevencijom i terapijom psihičkih teškoća. Tijekom studija bila je dio različitih studentskih organizacija u kojima je organizirala kongrese, radionice i studentske razmjene. U slobodno vrijeme planinari, pleše i prakticira yogu.


Ana Antolović, urednica rubrike S poštovanjem, PP

Ana Antolović

Ana Antolović rođena je 1989. godine u Vukovaru. Nakon završetka gimnazije, upisuje studij psihologije u Osijeku, gdje je 2013. godine diplomirala. Prva radna iskustva stjecala je u području socijalne skrbi, a nakon toga u nastavi i u dječjem vrtiću. Trenutno je na trećoj godini edukacije za savjetnicu u modalitetu Transakcijske analize te zaposlena kao vojni psiholog u Ministarstvu obrane RH. Osim na treningu, slobodno vrijeme provodi u raznim oblicima socijalizacije s rodbinom i prijateljima.


Hana Mehonjić, urednica rubrike Psihološka proza

Hana Mehonjić rođena je 1995. godine u Rijeci. Nakon srednje Medicinske škole u Rijeci upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Trenutno je zaposlena u maloprodaji te istražuje opcije za obavljanje pripravničkog staža. Tijekom studija najviše se interesira za kliničku i organizacijsku psihologiju. Završila je edukaciju za provođenje programa prevencije poremećaja hranjenja. U slobodno vrijeme voli pjevati, plesati i vježbati.


Matea Milin, urednica Instagram profila

Matea Milin rođena je 1996. godine u Rijeci, gdje završava klasičnu gimnaziju i upisuje studij psihologije. Trenutno je na završnoj godini studija, piše diplomski rad iz područja socijalne psihologije. Najviše interesa pokazuje u domeni socijalne, dječje i razvojne psihologije kao i psihologije roditeljstva. Tijekom studiranja uključivala se u različite dodatne edukacije i sudjelovala u provođenju radionica studentskih sekcija. U organizacijskom odboru Rijeke psihologije okušala na različitim pozicijama, a pronašla u promotivnim aktivnostima na društvenim mrežama.


Monika Švogor, urednica LinkedIn poslovne stranice

Švogor Monika

Monika Švogor, rođena je 1993. Odrasla je u Križevcima, diplomirala u Rijeci i trenutno radi u Zagrebu. Tijekom i nakon studija psihologije radi u ljudskim resursima u financijskoj industriji, s profesionalnim interesima u području HR analitike, optimizacije procesa i izvještavanja. Oni manje profesionalni interesi uključuju skupljanje ploča, bingeanje serija i Playstation maratone. Interesi u području psihologije…razni.


Klara Saganić, članica uredništva

Klara Saganić rođena je 1995. godine u Zagrebu. 2019. godine završila je diplomski studij psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Trenutno radi kao asistentica na Odsjeku za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija. Glavni istraživački interesi su joj psihologija moralnosti, psihologija religioznosti, psihologija romantičnih odnosa i obitelji, te klinička psihologija. Voli klasičnu glazbu, filozofiju, dobre knjige i provođenje vremena s mužem i mnogočlanom obitelji.


Matea Jukić, članica uredništva

Matea Jukić rođena je 1995. godine u Zagrebu. Diplomirala je psihologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 2019. godine. Trenutno je na Temeljnoj časničkoj izobrazbi za vojnog psihologa te na drugoj godini edukacije za psihoterapeutkinju iz područja transakcijske analize u Centru Budi svoj. Članica je Centra za reproduktivno mentalno zdravlje. Slobodno vrijeme provodi na treningu, u prirodi i društvu najbližih te podižući svijest o mentalnom zdravlju putem društvenih mreža, radionica i predavanja.